Der er forskel på hundefoder

Forskel på hundemadDu er måske førstegangsejer af en hvalp og ved at lede efter egnet hundefoder til den lille nu, måske er du ejer af en voksen hund og vil gerne afsøge markedet og finde et bedre foder, ja eller du har en ældre hund der har fået andre behov i kosten.

Køb foder tilpasset hundens alder

Intet hundefoder kan benyttes hele hundens alder, hvis du vil have de bedste resultater – samme mærke kan godt, men intet fuldfoder egner sig som udgangspunkt til både hvalp, voksen og gammel hund.

Hundens ernæringsbehov er forskellige i de tre livsfaser

Hvalpefoder

Hvalpen skal udvikle knogler, organer og muskler. Det stiller særlige krav til foderets sammensætning og der skal gerne være masser af protein, gode fedtsyrer f.eks, omega- og 6 samt antioxidanter og vitaminer samt mineraler.

Der skal også være masser af energi i foderet.

Foder til voksne hunde

Den voksne hund har anderledes behov kontra hvalpen. Her skal energien i foderet afbalanceres bedre og fordøjelsen stimuleres mere med grøntsager og fibre fra frugter og bælg.

Der er stadigvæk behov for masser af kvalitets proteiner og fedtsyrer fra fisk.

Vælger du at bruge det samme foder hele tiden uden kosttilskud, så skal du være særligt opmærksom på, at foderet ikke kun har de vitale vitaminer – det skal også have fedtsyrer og antioxidanter samt mineraler og sporer.

Størrelsen og hundens pelstype kan også spille ind, hvor de små hunde bør have et foder med mindre kroketter og hunde med lang pels, et foder der bedre understøtter pelsen. Læs mere på denne hjemmeside

Hundemad til gamle hunde

Når hunden bliver gammel ændrer dens energibehov fra kosten sig. Derfor bør du finde et foder med mindre energi, f.eks. uden korn.