Jordvarme

Hvordan fungerer jordvarme?

Jordvarme er en form for varmepumpe, der fungerer ved at trække varme fra jorden for at opvarme et hus. Systemet til jordvarme er normalt installeret af en VVS-er (Ventilation, Varme og Sanitet) og består af et jordvarmeanlæg, der er placeret i jorden, samt en varmepumpe inde i huset.

Jordvarmeanlægget består typisk af en række slange eller rør, der er placeret i jorden i en dybde på mellem 60 og 150 cm. Slangerne eller rørene indsamler den naturligt forekommende varme fra jorden, og transporterer den derefter til varmepumpen.

Varmepumpen er ansvarlig for at omdanne denne varme til en form, der kan bruges til at opvarme dit hus. Det gør den ved at pumpe varmen fra jordvarmeanlægget gennem en kompressor, hvilket øger temperaturen på den varme, der er samlet op. Derefter blæser varmepumpen denne varme ud i huset, hvor den bruges til at opvarme rummet.

Jordvarme er smart på en række måder. For det første er jorden en konstant kilde til varme, hvilket gør jordvarme til en meget pålidelig og effektiv opvarmningsmetode. For det andet er jordvarme en miljøvenlig alternativ til traditionelle opvarmningsmetoder, da det ikke afgiver skadelige emissioner eller støj. Jordvarme er også energieffektiv , da det kræver mindre energi end traditionelle opvarmningsmetoder for at opvarme dit hus. Endelig kan jordvarme også bidrage til at reducere dine opvarmningsomkostninger, da det er en billigere måde at opvarme dit hus på over tid.

Det er vigtigt at have en erfaren VVS-er til at installere jordvarmeanlægget, da det kræver en grundig viden om rørinstallation, elektricitet, og det tekniske vedrørende varmepumper. En erfaren VVS-er vil også være i stand til at vejlede dig om de bedste løsninger til dit hus og dine behov, samt sørge for, at installationen bliver gennemført korrekt og sikkert.

Kontakt os
for VVS-tilbud

VVS-service leveres i samarbejde med

VVS Firmaet TH Jensen A/S
vvs odense energioptimering pv solceller

Hvad koster jordvarme?

Det er svært at sige præcist, hvad det vil koste at få en VVS-er til at installere jordvarme, da det afhænger af en række faktorer, såsom størrelsen på dit hus, kompleksiteten i installationen, og hvor du bor. Men som et groft estimat, kan man sige, at de samlede omkostninger til at installere jordvarme i et hus typisk vil ligge mellem 50.000-100.000 kr eller mere, afhængigt af de nævnte faktorer.

Hos VVS Odense vil vi gerne hurtigt kunne hjælpe dig videre i overvejelsen om jordvarme, ved at beregne et mere præcist tilbud, enten på baggrund af telefonsamtale eller tage et kig på dit hus og grund.

Hvornår fik VVS'ere installeret jordvarme i Danmark?

“Jordvarme” er en form for opvarmning, hvor der drages fordel af den varme, der findes i jorden. Dette gøres ved hjælp af en jordvarmeanlæg, der består af en række varmtvandsrør, der er nedsænket i jorden. Varme fra jorden overføres til vandet i rørene, og dette varme vand anvendes derefter til opvarmning af bygningen. Jordvarme er en miljøvenlig og energieffektiv måde at opvarme en bygning på.

Det er svært at sige hvornår man begyndte at installere jordvarme i Danmark, men jordvarme som opvarmningsmetode har eksisteret i mange år. De første installationer af jordvarmeanlæg i Danmark blev muligvis foretaget i 1970’erne eller 1980’erne. Siden da er brugen af jordvarme i Danmark vokset støt, og i dag anvendes jordvarme som opvarmningskilde i mange private hjem og erhvervsejendomme i hele landet.

vvs odense pvc-rør
vvs odense varmepumpe installation

Hvor lang tid tager proceseen med jordvarme for en VVS montør?

Installation af væskebåren jordvarme kræver en grundig proces for at sikre, at det bliver gjort korrekt og sikkert. Først og fremmest skal du designe og dimensionere systemet, bestemme hvilken type pumpesystem der passer til dit hus og hvor stort et system du har brug for. Dernæst skal du udgrave en grube til opbevaring af jordvarmepumpen og rørsystemet. Når gruben er klar, skal du installere det væskebårne rørsystem i gruben og tilslutte rørsystemet til pumpesystemet.

Til sidst skal du tilslutte jordvarmeanlægget til din eksisterende varmekilde. Det tager typisk et par dage til en uge at installere en væskebåren jordvarme afhængigt af størrelsen og kompleksiteten af ​​systemet, så det er vigtigt at få en professionel til at hjælpe med installationen.

Kontakt os i dag

Modtag dit VVS-tilbud

Kontakt os
for VVS-tilbud

VVS-service leveres i samarbejde med

VVS Firmaet TH Jensen A/S

Kontakt os
for VVS-tilbud

VVS-service leveres i samarbejde med

VVS Firmaet TH Jensen A/S